Over Claudette

Dit ben ik: Claudette, creatieve verbinder, intu簿tief, meedenkend, natuurmens, maatschappelijk betrokken.

 

Ik geloof in de kracht van samenwerken, leven en ondernemen van uit jezelf. Geen beperkingen, maar mogelijkheden.Duurzame samenwerkingen en mooie sociale projecten. Samen de wereld als onszelf kleuren. Kleur zelf het liefst buiten de hokjes.

Ben ondernemer in hart en nieren, met een exstra liefdevol hart naar sociale projecten voor mensen met een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt. In mijn ogen mensen met mogelijkheden verder helpen.

Voor mij is er niet alleen zwart of wit; er is plaats voor grijs. Ondernemen als jezelf brengt je het verst en samen kom je nog verder. Het is zo belangrijk om niet gelijk te oordelen, maar om iemands verhaal te horen. Je kan veel van elkaar leren, zelfs van degenen van wie je het juist niet verwacht.

 

Al van jongs af aan was het doorzettingsvermogen te zien en zeiden mensen . Jonge, intu簿tieve ondernemersgeest.

De start van mijn bijzondere reis hier verliep niet geheel vlekkeloos. Deze begon op 6 juni 1987 in Meppel; dat maakt mij een echte mug. Met een gewicht van krap aan een pak suiker begroette ik de wereld. Samen met mijn moeder kreeg ik een ziekenhuisbacterie, daar werd de eerste strijd om te mogen leven geleverd. Het duurde even voor mijn mooie geboortekaartjes de deur uit vlogen.

De start van geen standaard leven, wel mijn liefdevolle leven.

Mijn hele leven is de rode draad al: doorzetten en denken in mogelijkheden. Gedurende de jaren heb ik zeker ook geleerd rust op de plaats te nemen. Het zo belangrijk, hoe lastig ook, om tussen activiteiten door even stil te staan. We zijn zo geneigd om weer in het volgende te springen terwijl elke moment echt maar 矇矇n keer voorbijkomt.

Tweekeer heb ik speciaal onderwijs gevolgd. Ondanks mijndyslexie, dyscalculieen ME rondde ik verschillende opleidingen af.Als je mij vijftien jaar geleden had gezegd dat ik ondernemer zou zijn, dan had ik je vast een beetje gek aangekeken: wie, ik? Het meisje met de beperkingen?

Waar je ook staat in je leven, waar jij je nu ook bevindt, er is altijd een weg vooruit en je verhaal is het vertellen waard.