Over Claudette

Dit ben ik: Claudette, creatieve verbinder, intuïtief, meedenkend, natuurmens, maatschappelijk betrokken, denkende in mogelijkheden. 

 

Ik geloof in de kracht van samenwerken, en gaan voor het genen dat jou gelukkig maakt. In duurzaam  en sociaal ondernemen. Dat los van beperkingen je door denkende in mogelijkheden verder komt in het leven en onderneming door

Leef nu en onderneem van uit jezelf.
Wil je heel graag mee geven dat jij meer kunt dan je denkt

leven en ondernemen van uit jezelf. Geen beperkingen, maar mogelijkheden. Duurzame samenwerkingen en mooie sociale projecten. Samen de wereld als onszelf kleuren. Kleur zelf het liefst buiten de hokjes.

Ben ondernemer in hart en nieren, met een exstra liefdevol hart naar sociale projecten voor mensen met een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt. In mijn ogen mensen met mogelijkheden verder helpen.

Voor mij is er niet alleen zwart of wit; er is plaats voor grijs. Ondernemen als jezelf brengt je het verst en samen kom je nog verder. Het is zo belangrijk om niet gelijk te oordelen, maar om iemands verhaal te horen. Je kan veel van elkaar leren, zelfs van degenen van wie je het juist niet verwacht.

Al van jongs af aan was het doorzettingsvermogen te zien en zeiden mensen ‘…. Jonge, intuïtieve ondernemersgeest.’

De start van mijn bijzondere reis hier verliep niet geheel vlekkeloos. Deze begon op 6 juni 1987 in Meppel; dat maakt mij een echte mug. Met een gewicht van krap aan een pak suiker begroette ik de wereld. Samen met mijn moeder kreeg ik een ziekenhuisbacterie, daar werd de eerste strijd om te mogen leven geleverd. Het duurde even voor mijn mooie geboortekaartjes de deur uit vlogen.

De start van geen standaard leven, wel mijn liefdevolle leven.

Mijn hele leven is de rode draad al: doorzetten en denken in mogelijkheden. Gedurende de jaren heb ik zeker ook geleerd rust op de plaats te nemen. Het zo belangrijk, hoe lastig ook, om tussen activiteiten door even stil te staan. We zijn zo geneigd om weer in het volgende te springen terwijl elke moment echt maar één keer voorbijkomt.

Denken in mogelijkheden omdenken in hoe iets wel kan is mijn rode draad. Deze expdies van mogelijkheden zien daar mee ondersteun ik je graag.  

Twee keer heb ik speciaal onderwijs gevolgd. Ondanks mijn dyslexie, dyscalculie en ME rondde ik verschillende opleidingen af. Als je mij vijftien jaar geleden had gezegd dat ik ondernemer zou zijn, dan had ik je vast een beetje gek aangekeken: wie, ik? Het meisje met de beperkingen?

Waar je ook staat in je leven, waar jij je nu ook bevindt, er is altijd een weg vooruit en je verhaal is het vertellen waard.