Over mij

Ik ben Claudette een creatieve intuïtief, meedenkend, natuurmens. Maatschappelijk betrokken, en ondernemer. 

Ik geloof in de kracht van samenwerken, en gaan voor hetgeen dat jou gelukkig maakt. Ik geloof in duurzaam  en sociaal ondernemen en ik geloof dat je door te denken in mogelijkheden (in plaats van in beperkingen) verder komt in het leven en in je onderneming. Leef nu en onderneem van uit jezelf.

Ik wil je heel graag mee geven dat jij meer kunt dan je denkt. Je hebt geen beperkingen, maar mogelijkheden. Ik geloof in duurzame samenwerkingen en mooie sociale projecten. Samen de wereld als onszelf kleuren, het liefst buiten de hokjes.

Ondernemer

Ik ben ondernemer in hart en nieren, met een extra liefdevol hart naar sociale projecten voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ik wil graag mensen met mogelijkheden verder helpen.

Voor mij is er niet alleen zwart of wit; er is plaats voor grijs. Ondernemen als jezelf brengt je het verst en samen kom je nog verder. Het is zo belangrijk om niet gelijk te oordelen, maar om iemands verhaal te horen. Je kan veel van elkaar leren, zelfs van degenen van wie je het juist niet verwacht.

Al van jongs af aan was het doorzettingsvermogen te zien en zeiden mensen ‘…. Jonge, intuïtieve ondernemersgeest.’

Ik geef zelf onder andere leiding aan Tin-art, een ambachtelijke Tin-gieterij en dagbesteding De Oude Hove, beide in Zuidwolde.

Beperkingen

Als je mij vijftien jaar geleden had gezegd dat ik ondernemer zou zijn, dan had ik je vast een beetje gek aangekeken: wie, ik? Het meisje met de beperkingen?

Als sociaal maatschappelijke ondernemer, met de beperkingen dyslectie en dyscalculie, en me heb ik geleerd hoe belangrijk het is als mens in balans te zijnHoe waardevol tijd en je gezondheid zijn. Deze lessen en kennis geef ik graag aan je door. 

Waar mijn reis begon

De start van mijn bijzondere reis hier verliep niet geheel vlekkeloos. Deze begon op 6 juni 1987 in Meppel; dat maakt mij een echte mug. Met een gewicht van krap aan een pak suiker begroette ik de wereld. Samen met mijn moeder kreeg ik een ziekenhuisbacterie, daar werd de eerste strijd om te mogen leven geleverd. Het duurde even voor mijn mooie geboortekaartjes de deur uit vlogen.

De start van geen standaard leven, wel mijn liefdevolle leven.

Mijn hele leven is de rode draad al: doorzetten en denken in mogelijkheden. Gedurende de jaren heb ik zeker ook geleerd rust op de plaats te nemen. Het zo belangrijk, hoe lastig ook, om tussen activiteiten door even stil te staan. We zijn zo geneigd om weer in het volgende te springen terwijl elke moment echt maar één keer voorbijkomt.