Ondernemen en ziek zijn / dood gaan. Wat als jij er niet meer bent?

door | apr 28, 2022 | Bloggen | 0 Reacties

Ondernemen en de dood. Wat als jij er niet meer ben?

 

Het is een mooie dag ruim twee jaar geleden, als ik mij na het sporten omkleed.
Per toeval ontdek ik twee bulten in mijn rechter bovenarm. Na onderzoeken kan ik opgelucht ademhalen: het zijn enkel vetbulten. Hetgeen dat ik niet weet, is dat de aankomende jaren mijn lijf vreemde signalen stuurt. Er komen meer bulten op plekken waar je ze niet wenst te hebben, bloedwaardes die niet goed zijn en vele ziekenhuisonderzoeken.

In deze blog neem ik je niet mee in dat deel van mijn verhaal. Wel in de gewaarwording en bewustwording welke dit met zich meebracht. Gepaard met vragen waarvan ik nu weet dat vele ondernemers daar niet bij stilstaan. Wat enerzijds logisch is: je bent 20, 35, of in de 40 en bent lekker bezig. Dan zijn dit vaak niet de dingen waar je bij stilstaat.

Zo verging het mij ook: nog tijd genoeg om van alles te doen. Tot die bewuste dag… De wereld draaide door, maar die van mij stond stil. In de stilte kwam er een vraag naar boven: wat als ik er niet meer ben? Wat gebeurt er dan met mijn bedrijven en ondernemingen? Voor mijzelf ben ik die puzzel gaan leggen. Met enige tegenzin, want tja… Daar zat nogal wat verweer. Was niet van plan te gaan, maar te vechten. Los daarvan droeg ik verantwoordelijkheid naar mensen toe.

Om eens te toetsen hoe anderen hierover dachten, begon ik ondernemers klein en groot deze zelfde vraag te stellen. Of het nu een eigen tandartspraktijk was, of iemand die vanuit zichzelf coachte, of juist een virtual assistant. Zocht bewust daar de diversiteit in; de antwoorden verrasten mij.
Velen hadden hier niet over nagedacht en kwamen met ‘maar zo oud ben ik nog niet.’ Anderen schrokken en soms vond men het een zeer ongepaste vraag.
Voor sommigen was er wel wat geregeld als het in samenwerkingsverband was met iemand.
Lang niet iedereen die samen met iemand een bedrijf had, had dit op de juiste manier vastgelegd.

kreeg de vraag of ik mijn kennis wilde delen doormiddel van een brainstormsessie. 

Ik ben bij deze je alarmbel! En stel de vraag: is jouw onderneming/bedrijf klaar voor jouw dood (ziek zijn)? Nee? Dan heb ik wat voor je. Ik heb de dingen die ik zelf geregeld heb en het proces waarvan ik hoop het nog 70 jaar mag duren, voor je. Deel graag die kennis met je in een brainstormsessie. 

 

Leef je leven en leef het nu…

 Liefs Claudette  

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *