Als je niet genoeg drinkt ga je dood

door | nov 5, 2017 | Mantelzorg-avonturen | 2 reacties

Als je niet genoeg drinkt ga je dood
Als je niet genoeg drinkt ga je dood de woorden zijn er uit voor ik er erg in heb. Een pijnlijke steek doordrinkt mijn hart zo was het niet bedoelt. Je hebt al zo moeite met drinken vind het niet zo nodig zeg maar met liefde zou ik het elke dag aanreiken met een lach en als je het niet ziet soms met een traan.
Het is zo waar drinken hebben we nodig om de dagelijkse dag gezond door te komen.
Temiste dat zegt men.

De worsteling van drinken en eten is er elke dag wat heb je er een hekel aan pa. Dat was vroeger al zo vertel je vaak aan de mensen met trots. Het valt jou niet op als je maaltijden over zou slaan het een stuk slechter gaat.

Je bent er minder bij en kan ook een stuk minder hebben vooral ben je moe en sta je minder stevig op de benen.
In het koppie wil het allemaal nog best berg beklimmen en mooie reizen maken. Nee pa een thuis zitter was en ben je niet neem je dan ook met liefde elk jaar mee.
In januari word je al weer 83 en wat ben ik trots op alles wat jij nog doet zo voeren we nog een deel samen zaak en gaan er op uit.

Dat eten niet je grootse hobby is betekend niet dat we er samen geen feestje van maken. Met liefde en een hoop aandacht en lol. Echt helpen met eten hoeft niet en dwingen doen we niet. Liefdevol verzorgen net zo als bij mama. Nog paar dagen dan is het al weer twee jaar terug dat ze aan haar reis begon.

“Je moet wel eten jong nog een paar hapjes en ze keek je met liefdevolle ogen aan van af de andere kant van de tafel. Kijk maar na mij zij ze dan ik ben ziek maar eet wel dat maakt mij sterk”

Weet je lieve pa waarom ik het zo moeilijk vind je strijd met eten en drinken. Zie de pijn in je ogen en wil je helemaal niet niet kwijt. Maar net als ik altijd bij mama zij ik vecht zo lang jij ook vecht en sta met liefde aan je zij.

Gelukkig kan je de kleine momentjes loslaten als ik wel mijn eigen emoties er niet in de juist woorden uitschiet.
Zeg altijd tegen jou je zult een hele hoop dingen niet leuk vinden en lastige die ik voor je moet gaan regelen in de toekomst.
Soms vind je mij niet lief en haat je mij misschien even, maar weetje? Lieve pa ik hou van jou en dat zal nooit veranderen.

Ze zeggen de gene dichtbij ontgelden het zo ging je nog wel is tegen mama te keer alleen weet ik dat je heel veel van haar houd.
Dat kan je nu ook heel goed terug zien zij kookte anders zij waste anders  zeg je dan, dit geeft mijn ook troost als je de liefde en geborgenheid aan andere geeft.  Zij die een knuffel krijgen lieve woorden en aandacht die ik heel soms benijd maar gelukkig kun je het ook vaak wel bij mij kwijt.

– Liefs je dochter –

2 Reacties

  1. Melanie

    Wat intens meid… Maar wat fijn dat jij dit kan en mag doen! Dikke knuffel voor jou!

    Antwoord
  2. Dina Hendriks

    Wat goed weer van jou Claudette maar wat ben ik blij dat ook jij hier een goed gevoel bij hebt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *